Ebeneser byggdes 1905 och är ett kulturmärkt hus. 2015 renoverade Ebeneser för att möta upp kraven på den nya verksamheten och de krav som ställs på tillgänglighet i offentliga lokaler. Vi vill göra vår lokal, scen och verksamhet  tillgängliga för alla i samhället oavsett funktionsförmåga. Vi arbetar aktivt med att tillgodose tillgängligheten för alla som vill delta i vår verksamhet – som besökare, kulturkonsument, kulturutövare eller arrangör. Vi jobbar utifrån Luleå Kommuns definierade områden kring tillgänglighet: fysisk tillgänglighet, tillgänglig information och kommunikation och tillgänglig verksamhet.

Entré

Kyrkan Ebeneser byggdes långt innan anpassning för personer med funktionsnedsättning var påtänkt. Idag är delar av lokalen anpassad för personer med funktionsnedsättning. Huvudentrén är inte tillgänglig då den har tunga portar och en svängd trappa upp till lokalen. Vi rekommenderar dig därför att använda hiss.

Hiss

Hiss finns till höger om Ebenesers ingång i port 25A. För att komma in ringer du på porttelefonen – instruktioner finns på väggen, så svarar personalen i kaféet och öppnar dörren. Hissen är en bit in i korridoren och till vänster. Hissen tar dig till Salong eller läktare. I anslutning till entré och hiss finns skyltar som beskriver hur du tar dig in via hiss till Kulturcentrum Ebeneser.

Om lokalen

Salong är den våning som kafét finns på, scenen samt handikapptoalett. På läktaren finner du fler sittplatser för kafégäster, en bankrad som löper längs räcket, toaletter och garderob. Ytan vid sittplatserna på läktaren är anpassade för att en rullstol, rullator eller barnvagn ska kunna passera.

Rullstols VC

RVC finns på salongsplan, i trapphuset till höger.

Parkering

Betalparkeringar finns i nästa anslutning till Kulturcentrum Ebeneser. Vi hänvisar till Kulturens Hus eller parkeringen på Folkets Hus tomt.

Scenen

Scenen hos oss består av en mindre fast del samt en större mobil. Den mobila scenen ger oss möjlighet att anpassa scenytan efter olika önskemål och behov. Scenens maxyta är 4×6 meter och varje mobil scendel är 1×2 meter. Scenen är 50 cm hög. Upp på scenen kan man ta sig via en trappa eller en ramp. Rampen är ej fast utan monteras upp efter önskemål från arrangören.

Biljettkassan

Finner i trappan utanför salongen. Om du använder hissen för att ta dig in i lokalen kan du lämna över biljetten till någon av vår personal. Vi möter upp dig i lokalen om du önskar det och vill betala eventuell entré med kort eller kontant.

Platser avsedda för rullstol

Det finns inga bestämda platser för rullstol i Kulturcentrum Ebeneser då möbleringen oftast är en cafémöblering och alltid onumrerad.

Publikvärdar

Under våra arrangemang finns volontärer från föreningen och kvällens arrangör på plats för att göra allas upplevelse hos oss så bra som möjligt. Har du några frågor eller funderingar – ta kontakt med dem.

Hörhjälpmedel

Ja – Hörslinga finns i lokalen.

Ledarhund & assistenshund

Ledar- och assistenshund är välkomna i Kulturcentrum Ebeneser.