Njut av en härlig Afterwork och hör vilka spännande filmer Martin och Mitra skapar – exklusiva klipp utlovas! Fri entré – hjärtligt välkomna!


Martin Åhlin är känd för sina korta skräckfilmer och musikvideor, men regisserar nu för första gången en dokumentärfilm, dokumentärfilmen “The Magnettes” om bandet The Magnettes. Martin står för regin tillsammans med Frida Tuneström Bäcklund, som även är bandets stylist. Dokumentären ta oss med till bandmedlemmarnas vardagliga liv och deras turnéer och spelningar. Martin ska visa klipp och berätta om den kommande dokumentären. “The Magnettes” ska ha premiär 2020.

Mitra Sohrabian är en erfaren dokumentärfilmare som har regisserat många starka kvinnoporträtt bl.a. om Jonna Jinton och Heide Krönlein. Hennes senaste dokumentär “Körlärare sökes” kommer att ha festivalpremiär nu under våren. Dokumentären handlar om Ikran, som övningskör med Sara. Familjemedlemmarna sitter ofta med när Ikran kör –och då och då händer det något utöver det vanliga. Mitra berättar om sitt arbete som dokumentärfilmare och visar klipp.

Ett arrangemang av Filmpool Nord i samarbete med Dokumentärfilmsdagen https://www.ltu.se/ltu/calendar/Dokumentarfilmsdagen-16-februari-1.183693
Arrangemanget är en del av Norrbotten Media Week.

Eventinformation:

Börjar: 17:15

Öppnar: 17:00

Pris: Fri entré

Ålder: Nej

Arrangör: Filmpool Nord i samarbete med Dokumentärfilmsdagen