Kom och lyssna till Eine Johansson och hennes liv i samband med att hon släpper boken Finnkäringen Finnpolisen – mitt liv. 

Eine säljer och signerar sin bok på plats.

Om Eine Johansson & boken

F.d. kriminalkommissarie Eine Johansson, född 1933 i Äänekoski, Finland, kom till Råneå som krigsbarn 1942 tillsammans med sin drygt två år äldre syster. Syskonen hamnade i var sin fosterfamilj där de vistades i åtta månader. Varefter de kallades tillbaka till hemlandet för att bereda plats för nya grupper av krigsbarn.

Som fjortonåring bestämde Eine sig för att en tredje gång återvända till fosterhemmet i Råneå och stanna där men behålla en nära kontakt med familjen i Finland och hemlandet.

Boken ger insyn i ett levnadsöde som krigsbarn att jämföras med mottagandet av ensamkommande flyktingbarn idag. Om integration och sin längtan att få studera, val av yrke och allt vad det innebar. Spänning blandad med sorg, glädje och dramatik.

Eine har varit en rubrikernas kvinna då hon under sin 43 åriga poliskarriär vid några tillfällen tagit strid mot etablissemangets härskartekniker och faktiskt rönt framgång. Om detta smutsiga spel bakom kulisserna och 65 år av polishistoria får du läsa om i boken.

Eventinformation:

Börjar: 15:00

Öppnar: Kulturcentrum Ebeneser öppnar 11:00

Pris: Fri entré

Ålder: Nej

Arrangör: Eine Johansson