Kom och njut av en härlig Afterwork med en djupdykning i dokumentärens värld med visst fokus på det subjektiva perspektivet. Du träffar här regissörerna Charlotta Lennartsdotter och Johan Tjärnberg som talar och visar klipp från sina dokumentärer.

Fri entré – hjärtligt välkomna! Afterwork serveras från kl. 16.30. Programmet börjar kl. 17.15

Charlotta sätter i sina dokumentärer fokus på barn och deras liv och upplevelser. Lotta har regisserat flera populära dokumentärfilmsserier som har setts av miljoner tittare på SVT, t.ex. Astrid blir storasyster. I den och i andra filmprojekt har hon regisserat sina egna barn. Lotta är också känd för kortdokumentären Badväder och barnserien Tjena chavale på romani chib. Hennes nästa utmaning är tv-serien om Elle Karin Pavval på lulesamiska. Lotta är bosatt i Harads och verkar som regissör i Norrbotten.

Johan Tjärnberg bor i Kiruna och arbetar med sin första dokumentärfilm Mellanrum. Johan har följt sin mor som insjuknade i Alzheimer. Filmen utgår från Johans tankar och upplevelser, men är samtidigt en närgången film om relationen mellan mor och son. Johans film Mellanrum planeras att premiärvisas i slutet av det här året.

Eventinformation:

Börjar: 17.15

Öppnar: 16.30

Pris: Fri entré

Ålder: Nej

Arrangör: Filmpool Nord