KONST – En rörelse framåt – Olika konstformer kommer att synliggöras genom framträdanden på scen. Eventet är gratis, men möjlighet att bidra till välgörenhetsprojektet under kvällen erbjuds.

Händer under kvällen:

Josef Love – Soul med en touch av pop, Bergviken, Luleå

Milagro & Simon T & Cha-Em – Hiphop, Luleå

Emanuel Kunda & Kajsa Hansson – Artist, Luleå, Stockholm

Luleå Internationella Kör – Körledare Monica Åslund

Amanda Boman & Mikael Hedenström – Singer/Songwriter och gitarrist, Luleå och Piteå

Amanda Malmborg & Jonna Ekdahl – Ledarskap för en hållbar värld, Röda Korsets Folkhögskola, Stockholm

 

Mer information om kvällens akter kommer. Håll utkik!

————————–———

Projektledare av detta evenemang är Kajsa Hansson som genom sin utbildning på Röda Korsets Folkhögskola har tagit initiativet och fått möjligheten att driva igenom det här projektet. Idén föddes när hon kom i kontakt med de två organisationerna Heal The Hood, http://healthehood.org.za/ och Blaq Pearl Foundation, http://blaqpearlfoundation.org.za/ som arbetar för ungdomars utveckling genom olika konstformer. Båda organisationerna arbetar i segregerade förorter i Kapstaden, Sydafrika, där initiativtagarna själva är födda och uppväxta. Genom erfarenheter och kännedom om sin historia har de skapat metoder där de använder olika konstformer för att motverka diskriminering och utanförskap.

————————–———–

Målet är att samla in pengar till två organisationer – Heal the Hood och Blaq Pearl Foundation. Ett delmål och syfte är att engagera ungdomar i Luleå för att börja skapa i förmån för Heal the Hood och Blaq Pearl Foundation där utbytet blir kunskap gällande kreativitetens kraft att stärka. Hur konst i olika former kan få ett samhälle att röra sig framåt, skapa diskussioner, to take action och hur viktigt det är att vara kreativ varje dag för sin egen utveckling.

Eventinformation:

Börjar: 20:00

Öppnar: 19:30

Pris: Fri entré

Ålder: Ja - 18 år eller i målsmans sällskap

Arrangör: Projektet KONST - En rörelse framåt & Kulturens Bildningsverksamhet