Tema: Om hur man stadsutvecklar med eldsjälar – med Johan ”Red Top” Larsson om Saltet på Ringön.

Välkommen till årets första kulturfrukost – med fokus på de kulturella och kreativa näringarna.

Hur blev ett halvt bortglömt industriområde med tomma hus och tomma kvadratmeter en levande oas för kreativa näringar? På Ringön i Göteborg samsas gammal varvs-och tillverkningsindustri med kommunikationsbyråer, konstnärer och kreatörer.

Kom och lyssna till Johan ”Red Top” Larsson från ”Saltet på Ringön”. Johan ”Red top” startade bland annat Pustervik, en av Sveriges viktigaste musikscener, och fick ifjol, 2018, Göteborgs stads förtjänsttecken för ”Betydande insatser för Göteborg”.

Kulturfrukost är en mötesplats som riktar sig till dig som är yrkesverksam inom det fria kulturlivet. Den är också till för dig som vill veta mer om att vara yrkesverksam konstnär* och har kultur som profession.

*Med yrkesverksamma konstnärer menar vi filmare, musiker, författare, scenkonstnärer, bildkonstnärer och formgivare – som livnär sig, eller vill livnära sig på att utöva sitt konstnärskap.

Luleå Näringsliv bjuder de 50 första på frukost.

Dörrarna öppnar 07:30, Luleå Näringsliv AB bjuder på frukost och tillsammans minglar vi en stund innan programmet börjar 08.00.

Eventinformation:

Börjar: 08.00

Öppnar: 07.30

Pris: Fri entré

Ålder: -

Arrangör: Luleå Näringsliv AB i samarbete med Kulturcentrum Ebeneser