Hyllade New Tide Orquesta firade nyligen år 20 år som grupp och är just nu aktuella med dansföreställningen Mönster Outside som hade världspremiär i New Orleans i november. Nu gör de en liten exklusiv turné i norra Sverige och spelar hos oss!

Med kompositören Per Störby Jutbring i täten, har New Tide Orquesta, på hittills åtta album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation. De har genom år av turnerande, mutat in en alldeles egen plats på den internationella musikscenen. Publiken har slutit upp på konserthallar i Peking, rockklubbar i Moskva, tangoklubbar i Buenos Aires och jazzklubbar i Istanbul och på oräkneliga festivaler runtom i Norden, Europa, Sydamerika och Kina. Deras fokuserade spelningar är något av ett akustiskt, dynamiskt och musikaliskt mästerverk man inte bör missa.

NTO är älskad av en enad kritikerkår som rosat såväl liveframträdanden som album. 2016 släppte gruppen två album, Live in Rio och Spirits: Nursery Rhymes. Live in Rio for med rasande fart upp på topplisteplats nummer 1 på Kritiker.se, med inte mindre än 5.0 i snittbetyg!

JOHANNA DAHL – cello
JOSEF KALLERDAHL – kontrabas
LIVET NORD – violina
PER STÖRBY JUTBRING – bandoneon
THOMAS GUSTAVSSON – piano

MER INFO
www.newtideorquesta.com
www.facebook.com/newtideorquesta

LYSSNA
• Spirits: Nursery Rhymes (Hoob Records 2016)
https://open.spotify.com/album/6Nl3RDMDBFbS97xkp5KEHi
• Live In Rio (Hoob Records 2016)
https://open.spotify.com/album/79yCejfKWBL5w8PUUpb2A4

SE
www.newtideorquesta.com/videos/

Eventinformation:

Börjar: 19:00

Öppnar: 18:30

Pris: 160:-, 100:- för ungdom upp till 25 år & studenter

Ålder: Nej

Arrangör: Kulturcentrum Ebeneser