Samiska nationaldagen firas med premiärvisning av filmen ”MAJ DORIS” och livespelning med MAXIDA MÄRAK!
Maj Doris Rimpi är en 74-årig konstnär, renägare och skådespelerska. För 20 år sedan lämnade hon konstnärslivet och resorna runt jorden för att helt fokusera på arbetet hemma på gården i Parenjarka. I den här dokumentären får vi följa med Maj Doris under vintern 2016-2017 när vardagslivet ska kombineras med en comeback i både filmskådespeleri och med konstutställningar. Hur ska hon hinna med allt?

En dokumentärfilm av Jon Blåhed och Jimmy Sundin, producerad av MassaMedia i samproduktion med Filmpool Nord, Internasjonalt Samisk Filminstitutt och SVT samt med stöd av Sparbanken Nord.

Efter filmen bjuds det på livemusik av Maxida Märak! Maxida Märak har äntrat det offentliga rummet med dunder och brak. Det är få som kan ha undgått hennes frekventa närvaro på spellistor och livescener, så väl som i våra TV-apparater och dagstidningar. Hon producerar hiphop på ett unikt och nyskapande sätt där Sápmi alltid är normen. Hon blandar hård rap, hookiga refränger och tunga elektroniska beats med sin magiska jojk. Något som ytterst få i världen experimenterat med förut.

Filmvisning Maj-Doris ca 19.00 Konsertinsläpp 20.30 Maxida Märak ca 21.00

NMW-pass = fri entré. Biljett till filmvisning + konsert = 100 kr. Säljs vid dörren i mån av plats.

Eventinformation:

Börjar: 19:00

Öppnar: 18:00

Pris: NMW-pass eller 100:- se ovan

Ålder: Nej

Arrangör: NMW, Filmpool Nord & BD pop