Två saker står ut när man ser Headline Blues Band spela. Dels en respekt för traditionen och musiken, men framför allt att det ska svänga och sprida glädje.

Den blues som bandet spelar har främst sina rötter i West Coast Bluesen, dvs en lite svängigare och jazzigare blues än den traditionella Chicagobluesen. Då pianot spelar en central roll i bandet, är det också oundvikligt att inte även inspireras av New Orleans, och den smygfunkiga Southern Soul-musik som kom på tidigt 60-tal. Repertoaren är en blandning av egen musik och låtar fån andra artister, kända som okända. Det viktiga är emellertid att det svänger.

Bandets pianist, sångare och huvudsaklige låtskrivare, Johan Öhman, växte upp i Västerbottens blues- Mecka, Norsjö, där bluesband kom fram som svampar ur marken på 70- och 80-talet. Efter att ha spelat i en mängd olika band i olika genrer träffade han de övriga medlemmarna (Ulph Johansson, Ulf Sundqvist och Thomas Fredlander), alla rutinerade och välmeriterade musiker, och Headline Blues Band föddes.

Bandet har nu funnits i ungefär fem år, och byggt upp en trogen följarskara av bluesälskare. De har också nyligen representerat Sverige i European Blues Challenge, samt gjort framgångsrika spelningar i Spanien. Nyligen spelade också bandet på Trettondagsblues på Fasching, Stockholm, tillsammans med Trickbag och Mud Morganfield.

Vill du äta? Boka gärna bord på https://rekolulea.se/boka/ eller 0920-40 83 05.

 

Kvällens special:

Tjälknöl, serveras med rostade rotfrukter, pepparsås och gelé. Pris: 130:-, inkl. husets lageröl eller husets vin 200:-

Stans bästa räksmörgås, med handskalade räkor, ägg och dillmajonnäs serveras på ett dansk rågbröd. Pris: 120:-, inkl. husets lageröl eller husets vin 180:-

 

Eventinformation:

Börjar: 19:30

Öppnar: 18:30

Pris: Ordinarie: 180:-, medlemmar och upp till 25 år 150:-

Ålder: 18 år eller i vuxens sällskap

Arrangör: Svartöns Blues